Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Небезпечна риба зі стихійних ринків

Дата: 13.06.2023 10:53
Кількість переглядів: 50

Фото без опису


У зв`язку з терактом, вчиненим російськими окупантами на Каховській ГЕС, у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях спостерігається мор риби.
Лозівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наполягає на повній забороні продажу будь - якої риби в місцях стихійної торгівлі на території Лозівського району.
Фахівці управління рекомендують громадянам Лозівського району утриматись на деякий час від придбання й вживання в їжу «свіжовиловленої» риби. Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку!
Адже вже трапляються поодинокі випадки деяких несвідомих громадян, які вже почали реалізовувати загиблу рибу, яка уражена небезпечними хімічними та/або біологічними сполуками.
Загиблу рибу або таку, що вмирає, неможливо зробити безпечною для споживання. Жоден спосіб приготування не зробить її такою. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.
Живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка пройшла ветеринарно-санітарну експертизу на агропродовольчих ринках після вхідного документального контролю:
– кожна партія живої риби надходить на ринки тільки за товарно-транспортними накладними після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії ВСЕ на ринку, з видачею експертних висновків;
– живу рибу перевозять у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках, поверхні яких легко миються та дезінфікуються;
– оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу;
– кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники суб’єкта господарської діяльності, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються;
– умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів. Термін зберігання й реалізації живої риби за температури води в ємності +11-+15 °C: в осінньо-зимовий період – 48 годин; у весняно-літній період – 24 години (не більше);
– не підлягає продажу: жива та охолоджена риба з ознаками паразитарних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.
Вкотре наполягаємо на дотриманні елементарних правил, які допоможуть знизити ризик виникнення інфекційних захворювань та отруєнь у результаті споживання риби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних