Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм

Дата: 02.04.2022 07:50
Кількість переглядів: 246

Фото без опису


Сучасне значення поняття «аутизм» в якості назви хвороби, з’явилося в 1938 році. Австрійський педіатр і психіатр Ганс Аспергер на одній зі своїх лекцій з дитячої психології став використовувати термін, введений швейцарським психіатром Ейгеном Блейлером для визначення досліджуваної ним симптоматики, названої Аспергером як «аутістічні психопати». Саме Блейлеру належить сучасне поняття термінології аутизму.
Аутизм – це розлад, який виникає внаслідок порушення розвитку дозрівання синоптичних зв’язків в головному мозку зростаючого організму дитини. Цей розлад характеризується вираженим і всебічним дефіцитом спілкування і соціальної взаємодії, досить обмеженими інтересами, а також часто повторюваними діями. Гостроту цих ознак можна визначити вже у віці до трьох років. Захворювання має генетичний характер і його основні причини поки не відомі науці, однак своєчасна реабілітація дитини з ранніх років його життя дозволяє у багатьох випадках домогтися впевнених результатів у соціальній адаптації, що сприяє більш повноцінному життю.
Мета цього дня – інформувати суспільство про проблеми аутичних дітей, наголосити про необхідність допомагати людям, що страждають від невиліковного захворювання та підвищувати рівень їх життя. З кожним роком кількість осіб з аутизмом катастрофічно збільшується, аутизм не знає расових, національних або соціальних меж. На сьогодні аутизм зустрічається частіше, ніж сліпота і глухота разом узяті. Тому аутизм названо епідемією ХХІ сторіччя, одним із загрозливих діагнозів, так само, як СНІД, цукровий діабет та рак.
Аутизм – це не вирок, це діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації і адаптації.
Як стверджують сучасні наукові дослідники, багато мислителів та художників людства страждали легкою формою аутизму – аномалії психічного розвитку, що характеризується розладом контакту з навколишнім світом. Деякі вчені вважають, що одна із форм високо функціонального аутизму, відома як синдром Аспергера, може бути напряму пов’язана з геніальністю.
Будьте уважними до себе та своїх близьких! Підтримуйте та допомагайте один одному!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних