A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Звіт сільського голови

Дата: 22.12.2021 12:08
Кількість переглядів: 936

Фото без опису

 

Шановні депутати та запрошені!

Згідно вимог закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на Ваш розгляд виношу звіт сільського голови у діяльності сільської територіальної громади за 2021 рік.
Протягом звітного періоду свою роботу я будував перш за все виходячи з вимог та повноважень, наданих законодавством України і вона є невіддільною від роботи нашого депутатського корпусу. Працюючи однією командою, у своїй діяльності ми намагаємося бути чесними, справедливими й відкритими до людей, стояти на захисті їхніх прав і свобод.
2021 рік став періодом складних і неочікуваних проблем, які вимагали термінового вирішення. Цей рік поза сумнівом, залишиться в історії та у пам’яті як рік пандемії коронавірусу.
В результаті виборів 25 жовтня 2020 року інтереси громади в сільській раді представляють 22 депутати. За 2021 рік проведено 18 пленарних засідань сесій, на яких прийнято 818 рішень, а саме: з соціально-економічного розвитку громади, прийняття та реалізації місцевих програм, земельних питань.
Рішенням ради затверджений кількісний склад виконавчого комітету, який налічує 14 членів комітету. На засіданнях виконавчого комітету розглянуто та прийнято 92 рішення. Розглянуто 570 звернень від громадян, вирішено позитивно 519, відмовлено у задоволені 51.
Інформацію про свою діяльність Біляївська сільська рада постійно висвітлює на офіційному сайті сільської ради. Постійно працюють депутатські комісії. Після чого ці питання виносяться на розгляд пленарних засідань сесії.
Ключовими документами розвитку громади залишаються:
- місцевий бюджет;
- програма соціально-економічного розвитку Біляївської сільської ради;
- програма соціального захисту населення Біляївської сільської ради;

БЮДЖЕТ
При аналізі виконання доходної частини Біляївської сільської ради за 2021рік встановлено наступне:
до сільського бюджету надходження за 11 місяців 2021 р., з врахуванням трансфертів, склали по загальному фонду – 83,5 млн.грн. (план виконано на 102,9%) та по спеціальному фонду – 2,6 млн.грн. (план виконано на 98,5%).
Власні податки та збори надійшли в сумі 59,8 млн. грн. при плані 57,1 млн. грн., що становить 104,7%. Понадпланові надходження склали 2,7 млн.грн.
Найбільшим джерелом надходжень у сільський бюджет є рентна плата за користування надрами для видобування природного газу та конденсату, який отримано в сумі 19,9 млн.грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 10,0 млн.грн.
Другим найбільшим джерелом надходжень до бюджету є податок на доходи фізичних осіб, якого отримано 22,1 млн.грн. По податку та збору на доходи фізичних осіб перевиконання планових показників склало 1,0 млн.грн.
Видаткова частина сільського бюджету за 11 місяців 2021 року склала 73,6 млн. грн., в тому числі: видатки по загальному фонду в сумі 65,6 млн. грн., видатки по спеціальному фонду в сумі 8,0 млн. грн.
В загальній сумі видатків витрати склали:
- на утримання сільської ради та її відділів -26,9 %;
- на утримання установ освіти – 38,2%;
- на утримання закладів культури – 5,4%;
- на утримання закладів соціального захисту та здійснення заходів із соціального захисту населення – 13,2%;
- на утримання об’єктів житлово-комунального господарства та здійснення заходів з благоустрою – 7,3%;
- на утримання автомобільних доріг – 1,6 %;
- на надання субвенції на утримання сільських закладів охорони здоров’я – 4,6%.
 
ОСВІТА
З 1 січня 2021 року працює 2 заклади дошкільної освіти та 2 дошкільних підрозділи, в яких виховуються 93 дитини та 3 заклади загальної середньої освіти, в яких навчаються 472 учня.
 Можна відмітити, що у період запровадження карантинних заходів («червона зона») у всіх закладах освіти було організовано та забезпечено дистанційне навчання учнів. Для організації навчання учнів педагогами використано всі можливості і варіанти. Дистанційне навчання учнів 1-4 класів здійснювалось на он-лайн платформах «(Гугл Класрум) Google Classroom», де створені віртуальні класи, в яких педагоги розміщують публікації (домашнє завдання) та мають можливість оцінити виконану роботу кожного учня.
В закладах загальної середньої освіти організовано харчування за кошти місцевого бюджету для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій 1-11 класів: • вартість харчування склала – 18 грн;
У 2021 році здійснювався безперебійний та безкоштовний підвіз - 260 учнів, 34 дошкільнят та 80 педагогічних працівників до 4-рьох закладів освіти.
За рахунок коштів місцевого бюджету:
- закуплені меблі та технічне обладнання для учнів та вчителів у рамках реформи «Нова українська школа» на загальну суму 273,8 тис.грн)
- придбано путівки для дітей пільгового контингенту у табір «Біле озеро» (всього витрачено 90,0 тис. грн)
- закуплено новорічні подарунки для вихованців закладів дошкільної освіти і учнів 1-11 класів, (всього витрачено 115,0 тис. грн)
- виконано капітальний ремонт покрівлі КЗ «Миронівський ліцей» витрачено 1,8 млн. грн.
- дофінансовано спортивний майданчик у селі Червоне на загальну суму 189,9 тис. грн.
- зроблений ремонт санвузла КЗ «Червонівський ліцей» витрачено 48 969 грн.
- придбано для інклюзивно-ресурсного центру мультимедійне обладнання - 49 990 грн. та меблі: шафи , столи, стільці - 89 991 грн.
Підсумовуючи вищевказані видатки Біляївською сільською радою постійно створюються умови для ефективного виконання освітніми закладами покладених на них функцій, а учням і вихованцям забезпечення рівного доступу до якісних освітніх послуг.

СПОРТ
В громаді функціонують 2 футбольних дорослих аматорських команди: ФК «Жовтневі зорі» с.Роздолля) - чинний чемпіон Лозівського району, володар Суперкубку Лозівського району і ФК «Агрогенерейшн» (с.Закутнівка) – бронзовий призер перщості Лозівського району 2021 року. На участь у чемпіонаті Лозівського р-н виділено з бюджету 177 тис.грн., підтримка сільхоз виробників 120 тис.грн.
На протязі року проведені такі заходи – Тріатлон (Ukrman Triathlon), Слобожанський дуатлон «Біляївка», Попільна трейл (Popilna trail), Велотур «Муравський шлях».
Ми пишаємось цим показником, нам і надалі треба працювати над розвитком нашої громади у галузі спорту.

КУЛЬТУРА
Мережа закладів культури Біляївської сільської громади складає: 8 клубних закладів, 8 сільських бібліотек та центр культури та дозвілля які створені для розвитку культурних потреб громади, для підтримки українських традицій, талановитих людей та представлення громади за межами громади. В центрі працюють 8 – фахівців, 10 колективів, в яких задіяно 40 дорослих учасників художньої самодіяльності та 20 дітей віком від 4 до 16 років.
За звітний період проведено 87 масових заходів. На проведення цих заходів виділені кошти в сумі 45 000 тис. грн. (до Дня захисту дітей, до Дня Конституції, до Дня Незалежності України, для участі в трьох Міжнародних конкурсах і фестивалях, до Дня працівника культури та аматорів народного мистецтва).
Протягом року придбано: 2 мікшерських пульта – 55,0 тис. грн; комплект музичної апаратури – 170,0 тис. грн; радіо-мікрофони – 61,0 тис. грн; синтезатор – 28,0 тис. грн; акустичні колонки – 30,0 тис. грн; сценічний одяг та взуття – 60,0 тис. грн; декорації – 80,0 тис. грн, та інше…

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ
Для якісного надання адміністративних послуг у громаді працює Центр надання адміністративних послуг та державної реєстрації до складу якого входять:
- два державні реєстратори з напрямків реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно;
- два адміністратори, які надають 182 адміністративні послуги. Найпопулярнішими є послуги з Реєстрації прав на нерухоме майно, Державної міграційної служби, Державного земельного кадастру.
Щоб адміністративні послуги стали ще більш доступними для мешканців громади 5 спеціалістів ЦНАП працюють на території старостинських округів надаючи послуги з реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання та різноманітні довідки.
У 2021 році співробітниками ЦНАП прийнято 5256 заяв від суб’єктів звернення. Загальна сума надходження адміністративного збору за надання послуг становить 214 тис. грн.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
Громада Біляївської сільської ради наліковує близько 2,0 тис. громадян пільгового контингенту, (в тому числі 1273 особи - пенсіонери ). Для вирішення соціально - побутових проблем незахищених категорій населення в громаді прийнято Комплексну Програму соціального захисту населення Біляївської сільської ради. Всього у 2021 році видатки на фінансування заходів програми становили 1351,5 тис. грн. Протягом року видано матеріальної допомоги на загальну суму 345,00 тис. грн. Програмою також передбачена низка заходів соціального спрямування – допомога пільговим категоріям до державних свят, при народженні перших хлопчика та дівчинки, додаткові пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання подарунків для дітей пільгових категорій, проведення місцевих заходів соціального спрямування. На ці заходи витрачено 235,7 тис. грн. З метою привернення уваги до людей поважного віку в громаді запроваджені заходи щодо привітання з ювілейними днями народження мешканців громади 80,85,90,95 років. До цих дат громадянам вручаються цінні подарунки, пам’ятні листівки, на ці заходи протягом року витрачено 61,5 тис.грн. До Дня людей поважного віку кожному мешканцю громади віком 60+ вручено продуктові набори. На ці заходи витрачено 400,00 тис.грн.

ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ
До Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Біляївської сільської ради входять п’ять відділень та структурний підрозділ. На утримання центру Біляївською сільською радою було виділено коштів на суму 5 млн. грн. За звітний період відділення надало послугу натуральної допомоги 402 особам на суму 674 475,6 грн. У 2021 році Біляївською сільською радою спільно з Нафтогазом були придбані електровеломашини для соціальних робітників на суму 260,0 тис. грн.

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ
На території громади діють - один дитячий будинок сімейного типу, три прийомних сім’ї та 4 сім’ї опікунів. На протязі 2021 році службою у справах дітей проводилася робота по контролю за вихованням та доглядом 64 дітей, які проживають в 32 сім’ях; 78 відвідувань сімей за місцем їх проживання. У 2021 року було отримано субвенцію з державного бюджету у сумі 457,4 тис. грн. на придбання квартири особі з числа дітей-сиріт.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
Біляївська сільська рада не має свого підрозділу пов’язаного з наданням послуг у сфері охорони здоров’я, тому діє договір з Центром первинної медико-санітарної допомоги Первомайської міської ради та КНП Первомайська ЦРЛ.
Фінансування Центру первинної медико-санітарної допомоги склала - 2546,5 тис.грн. З них:
• придбання туберкуліну, вакцин, медикаментів для невідкладної допомоги – 60 тис. грн.
• Забезпечення засобами індивідуального захисту (маски. антисептики. захисні костюми, бахали тощо.) - 20 тис.грн.
• Придбання медичного обладнання (пульсометри, термометри, ваги, ростомери тощо) -30 тис. грн.
• Оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 470,0 тис. грн.
• Доплата до заробітної плати медичним працівникам за роботу з хворими на COVID-19 (лікарям в розмірі 750,00 грн., середньому медичному персоналу – 500,00 грн.) – 83,0 тис.грн.
Фінансування КНП Первомайська ЦРЛ – 450,7 тис. грн. З них:
• Придбання лікарських засобів для лікування орфаних захворювань жителів Біляївської територіальної громади – 20,0 тис. грн.
• Придбання препаратів інсуліну для хворих на цукровий діабет жителів Біляївської територіальної громади – 40,0 тис.грн.
• Оплата харчування хворих, мешканців Біляївської територіальної громади у стаціонарних відділеннях – 100,0 тис.грн.
• Проведення ремонту приміщення, де буде знаходитись система комп'ютерної томографії – 149,0 тис.грн.
Співфінансування на спільні проекти з Первомайською міською радою:
• Придбання комп'ютерного томографу для КНП Первомайська ЦРЛ – 2 млн. грн. (загальна вартість 10 млн.грн.) проект реалізований народним депутатом Олександром Літвіновим;
• Придбання апарату УЗД для КНП Первомайська ЦРЛ – 118,0 тис.грн. (загальна вартість 1500,0 тис.грн.).

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО ТА БЛАГОУСТРІЙ
Головною проблемою в нашій громаді залишається благоустрій території, сміття та стихійні звалища, узбіччя доріг. Всього на благоустрій сільської ради у 2021 році інвестовано 6,1 млн. грн. На проведення громадських робіт з благоустрою витрачено 1,1 млн. грн. За ці кошти були впорядковані узбіччя, виконувались роботи по знищенню парослі тощо.
У поточному році був проведений поточний ремонт дороги протяжністю 1400 метрів у селі Шульське Роздольського старостинського округу, загальною вартістю 890,0 тис. грн., виконано поточний ремонт дорожнього покриття в с. Верхня Орілька – 227,6 тис. грн., проведені роботи по ямковому ремонту дорожнього покриття селище Біляївка та с. Суданка на суму 350 тис.грн., проведений тендер по благоустрою території (площі) по вул. Соборна с-ще Біляївка на суму 1,1 млн. грн.
Впродовж року були проведені заходи з озеленення територій населених пунктів громади. Сільською радою було закуплено та висаджено: берези, береки, петунії, барбарис, бальзаміни, газанії тощо на загальну суму 80,0 тис. грн. та придбані квіти і саджанці – 28,31 тис. грн;
В тому числі були закінчені роботи з облаштування клумби у селищі Біляївка загальною сумою 100,0 тис.грн., яка тепер налічує 321 зелену рослину та має більше 11 різновидів.
З метою благоустрою території та для комфортного відпочинку дітей і мешканців громади, було придбано дитяче ігрове обладнання: гойдалки, каруселі, гірки, пісочниці на загальну суму 602,7 тис. грн.
Дитячі ігрові майданчики були встановлені в наступних населених пунктах: селах Побєда, Петрівка, Суданка, Миронівка, Роздолля, Шульське, Красне, Верхня Орілька, Нове, Дмитрівка та селищі Біляївка. Також закуплені вуличні лавиці – на 86,8 тис. грн; вуличні урни для сміття – на 9,9 тис. грн;
За кошти місцевого бюджету була встановлена залізобетонна огорожа на кладовищі в селі Роздолля та біля пам’ятника у селі Шульське Роздольського старостинського округу, вартість проведених робіт склала 241,1 тис. грн.
Найголовніше – це придбання сучасного сміттєвозу загальною вартістю 2,6 млн. грн., це вантажний автомобіль МАЗ з відвалом для прибирання снігу. Вперше потреби населення з вивезення сміття обслуговуватиме сучасна техніка. І проведений тендер на придбання трактору Belarus - 82.1 з відвалом для прибирання снігу – 600,0 тис. грн.
Оновлені та відновлені павільйони очікування громадського транспорту.
З метою забезпечення населення якісною питною водою в 2021 році на забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства Біляївської сільською радою освоєно 1,8 млн. грн. За ці кошти виконані послуги з очищення водної свердловини с. Побєда – 72,5 тис. грн; виготовлено проектно-кошторисна документація по реконструкції системи водопостачання с. Побєда - 49,95 тис. грн; закуплено матеріали для ремонту водогону в с. Нове – 40,4 тис. грн; придбано труби для ремонту водогону в с. Роздолля – 8,8 тис. грн; виконані лабораторні дослідження води – 91,36 тис. грн; закуплено матеріалів для поточних ремонтів водопровідних мереж – 23,39 тис. грн; завершено реконструкцію башти в с. Красне – 75,8 тис. грн. Розпочато роботи по реконструкції об’єктів водопостачання с. Червоне, с. Красне та с. Задорожнє Лозівського району Харківської області. У 2021 році на розробку проектно-кошторисної документації бюджетом сільської ради виділено 1,2 млн. грн. Виконані роботи по підключенню селища Біляївка до магістрального водогону КП «Харківводоканал» - 109,621 тис. грн;
Протягом 2021 року велись поточні роботи по відновленню вуличного освітлення з енергозберігаючими технологіями, роботи по заміні ламп, лічильників тощо. Загалом на вуличне освітлення у 2021 році витрачено 325,9 тис. грн.
Вкотре наполягаю, про необхідність міняти свої погані звички та залишити нашим нащадкам чисту, упорядковану територію.

Користуючись нагодою, хочу ще раз подякувати виборцям нашої громади за підтримку та високу довіру.

Дякую депутатському корпусу, виконавчому комітету і працівникам сільської ради та усім мешканцям за небайдужість, за важку і не завжди вдячну роботу. Ваша самовідданість є гідним внеском у розбудові нашої громади.
Головне – пам’ятати, що наша сила – в єдності, у взаєморозумінні та взаємній підтримці.


З повагою сільський голова Олександр Різник.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних