Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Умови зберігання харчових продуктів під час відключень електроенергії

Дата: 09.12.2022 14:15
Кількість переглядів: 141

Фото без опису


 У зв’язку із ситуацією, яка склалася внаслідок пошкодження енергосистеми України, що може спричинити довготривалу відсутність електроенергії, Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує про необхідність додержання операторами ринку умов зберігання харчових продуктів під час їх виробництва та обігу.
Звертаємося до операторів ринку з метою максимально забезпечити належні умови, зокрема дотримання температурного режиму під час зберігання харчових продуктів. Важливо, щоб знеструмлення не застало Ваш заклад зненацька. Рекомендуємо завчасно подбати про альтернативні засоби електроенергії, по можливості придбати бензинові або дизельні генератори, портативні електростанції тощо.
Рекомендуємо також відповідно до впровадженої системи безпечності харчових продуктів (системи НАССР) розробити план заходів чи інструкції на випадок відключення електроенергії та провести навчання з персоналом щодо забезпечення належних умов зберігання харчових продуктів, визначених виробником.
Переконайтеся, що у вашому холодильнику та морозильній камері є термометри. Температура у морозильній камері не повинна перевищувати -18°С, а в холодильнику – не більше +6 °С. У разі відключення електроенергії термометри покажуть температуру в холодильнику та морозильній камері, щоб допомогти Вам визначити, чи безпечні продукти.
Якщо Ви заздалегідь знаєте, що відключення електрики триватиме понад 4 години, можна згрупувати продукти разом в морозильній камері, дотримуючись товарного сусідства.
Заздалегідь купіть або приготуйте холодоагенти, пакети з гелем, льодом, тощо та заморозте їх. Зберігайте холодоагенти в морозильній камері для подальшого використання в холодильнику.
Тримайте дверцята холодильника та морозильної камери зачиненими, щоб запобігти потраплянню теплого повітря.
Якщо електрика буде вимкнена не більше ніж на 4 години, харчові продукти будуть безпечними доти, доки дверцята залишаються зачиненими. Коли живлення знову відновиться, перевірте температуру в холодильнику та в морозильній камері.
Не підлягають подальшій реалізації продукти, що швидко псуються (наприклад м'ясо, морепродукти, молоко, молочні продукти), які зберігалися в холодильнику при температурі вище 15°С протягом 4 годин або і більше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних