A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Інформуємо, що на час воєнного стану і протягом 6 місяців після його припинення або скасування, діти по досягненню 18-річного віку НЕ потребують обов'язкової присутності для проходження комісії з підтвердження інвалідності

Дата: 27.10.2022 10:21
Кількість переглядів: 179


Це прямо врегульовано п.1 постанови Кабінету Міністрів № 225 від 8 березня 2022 року:
? “... у разі коли особа, що звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії”. ©

Таким чином, якщо дитина з інвалідністю, якій виповнилось 18 років, не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення ЛКК.

Проведення медико-соціальної експертизи за направленням лікарсько-консультативної комісії здійснюється незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування особи, яка звертається для встановлення інвалідності.

Нагадуємо, що оформити інвалідність особам, які перебувають за кордоном, під час дії воєнного стану в Україні також можливо. Для цього людині необхідно надіслати медичні документи й обстеження українською мовою до сімейного або лікуючого лікаря на території України для оформлення «Направлення на МСЕК» (форма 088/о). Докладніше: https://bit.ly/3Sz0wDn.

Також звертаємо вашу увагу, що в період дії воєнного стану для отримання соціальних виплат особам з інвалідністю проходити повторний огляд для підтвердження інвалідності НЕ потрібно, оскільки згідно з постановою КМУ № 390 термін дії інвалідності та індивідуальна програма реабілітації (ІПР) подовжені на період дії воєнного стану.

???Відмова у дистанційному обслуговуванні, вимоги обов?язково прибути на проходження комісії та ігнорування зазначених постанов КМУ є прямим порушенням чинного законодавства та ваших громадянських прав та свобод. Якщо ви стикнулися з таким випадком, просимо негайно повідомляти нас за номером: ? 0 800 60 20 19


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.