A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Біляївська сільська рада щиро вітає працівників газової промисловості та всіх автозаправних станцій з професійним святом – Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості!

Дата: 11.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

 

Кожного дня, запалюючи газ чи включаючи обігрів квартири, рідко замислюємося над тим, що над таким елементом комфорту працювало і працює чимало людей, яких у народі називають просто «газовиками».

Від вашого професіоналізму та самовідданої праці залежить стабільне та безперебійне забезпечення природнім газом усіх сфер соціальної та виробничої галузей.

Своєю щоденною працею ви вселяєте впевненість у тому, що в оселях мешканців громади буде тепло і затишно.

Нехай ваша праця завжди приносить вам задоволення, а повага колег та клієнтів дарує радість.

Терпіння вам у роботі, професіоналізму, вдячних споживачів, затишку і добробуту у родинах, мирного неба над головою.

Зі святом!

З повагою, сільський голова Олександр РІЗНИК

 

З історії свята:

Свято День нафтовика і газовика, а також працівників нафтопереробної промисловості в Україні відзначають у другу неділю вересня.

Дата заснована в 1993 році. Традиційні урочисті заходи проводяться по всій галузі.

Перший видобуток нафти в промислових масштабах в Україні почалася ще в XVIII столітті. Вже до 1909 року в районі Прикарпатських родовищ видобувалося близько двох мільйонів тонн чорного золота.

Українська газовидобувна промисловість взяла свій початок з 1924 року, коли в експлуатацію було введено Дашавське газове родовище і закінчено будівництво першого українського газопроводу Дашава - Стрий.

Найбільш інтенсивний розвиток газової та нафтової галузі відбувся в післявоєнні роки і був пов’язаний з відкриттям промислових запасів газу та нафти в Причорноморсько-Кримської газоносної області, а також в регіонах Дніпровсько-Донецької западини та Прикарпаття.

Після здобуття суверенітету і незалежності України, відповідно до нового законодавства щодо Указу Президента України від 12 серпня 1993 року № 302/93 «День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промісловості» почав відзначатися в другу неділю вересня.

За вже сформованими традиціями українські нафтовики і газовики завжди прагнуть дотримуватися високого професіоналізма та компетентністі у своїй нелегкій праці.

Відзначимо, що вже з 1945 року, вперше в історії світової газової промисловості, саме з території України стали здійснюватися прямі експортні поставки природного газу в Європу, зокрема в післявоєнну Польщу.

На даний момент Україна має в своєму арсеналі одну з найскладніших і найефективніших газотранспортних трубопровідних систем з протяжністю близько 37 тисяч кілометрів, забезпечуючи надійну доставку природного газу в свої міста і найвіддаленіші райони. Покриваючи свої внутрішні транзитні потреби в доставці енергоносіїв, Україна також надає свою газотранспортну систему для транзиту енергоносіїв до Європи з країн ближнього зарубіжжя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних