A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Пам'ятка щодо зберігання продуктів харчування в складах центрів гуманітарної допомоги

Дата: 29.07.2022 14:58
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

 

З метою уникнення харчових отруєнь серед населення після вживання продуктів харчування, отриманих зі складів гуманітарної допомоги, Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наполягає на  дотриманні наступних вимог:
• Приміщення, в яких розміщуються продукти харчування, повинні відповідати гігієнічним вимогам, утримуватись в належному санітарному стані; поверхні стін та підлоги мають бути вкриті покриттям, яке придатне для миття та дезінфекції; поверхня стелі повинна мати покриття, що мінімізує накопичення бруду та унеможливлює його потрапляння до харчових продуктів.

• До приймання на склад підлягають харчові продукти з не пошкодженою заводською упаковкою, з не протермінованими строками придатності та наявності товарно-транспортних накладних.
• При зберіганні харчових продуктів необхідно дотримуватись температурно-вологістних режимів, які зазначені виробником на упаковці. При цьому складські приміщення повинні бути обладнані відповідними вимірювальними приладами.
• Необхідно забезпечувати окреме зберігання перероблених та не перероблених харчових продуктів, а також окреме зберігання харчових продуктів від інших гуманітарних вантажів.
• Особи, які контактують з харчовими продуктами, не повинні мати медичних протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами, повинні пройти відповідні інструктажі з гігієнічних вимог, а також мають бути забезпечені можливістю щодо їх виконання (наявність гігієнічних засобів, паперових рушників, можливості миття рук, наявність та належне зберігання спецодягу тощо).
• На території складів гуманітарної допомоги та безпосередньо в приміщеннях необхідно періодично проводити заходи з дезінфекції, дезінсекції та дератизації, з метою попередження появи шкідників.
• Відходи необхідно розміщувати у закритих контейнерах, придатних для проведення їх чищення, миття та дезінфекції. Забезпечувати систематичне вивезення відходів. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних