Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Вимоги щодо облаштування місць тимчасового перебування 

Дата: 29.07.2022 09:07
Кількість переглядів: 259

Фото без опису


Наказом Міністерства охорони здоров'я від 10.03.2022 № 458 затверджені «Мінімальні вимоги щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації».
Забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя осіб, які перебувають в місцях тимчасового перебування, досягається шляхом дотримання вимог щодо розміщення, харчування, водопостачання, проведенням комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів щодо попередження занесення, виникнення та поширення інфекційних захворювань серед осіб в місцях тимчасового перебування, а також наданням медичної допомоги.
Житлова зона місця тимчасового перебування має бути забезпечена належним освітленням, місцями для сну та відпочинку. Параметри мікроклімату приміщень повинні бути максимально наближені до рекомендованих: 18° C при відносній вологості 30-70 %. При розміщенні спальних місць необхідно формувати мінімальну відстань між ними в 1 м та 0,8 м від зовнішніх стін.
На території місць тимчасового перебування має бути організоване місце для приготування їжі та зберігання продуктів та/або забезпечене централізоване харчування з дотриманням законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
Вода питна в місцях тимчасового перебування повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 12.05.2010 № 400. 
Місця тимчасового перебування повинні бути забезпечені рідким милом, антисептиками, паперовими рушниками, облаштовані місцем для обробки рук антисептиком. 
Розрахунок наявності в місцях тимчасового перебування:
душових - не менше ніж 1 на 50 осіб;
умивальників - 1 кран на 5-7 осіб;
постачання питної води - 20 літрів на людину на добу;
постачання води для санітарно-гігієнічних потреб - 50 літрів на людину на добу.
Під час організації та облаштування місць тимчасового перебування слід забезпечити взаємодію із закладами охорони здоров'я, які надають медичну допомогу. За потреби, необхідно організувати чергування медичного працівника, при перебуванні одночасно понад 100 осіб наявність медичного працівника обов'язкова. Необхідно передбачити окреме приміщення для тимчасового перебування захворілих до прибуття медичних працівників. 
Функціонування місць тимчасового перебування під час карантину організовується із дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Детальніше ознайомитися з наказом можна на офіційних сайтах Верховної Ради України та Міністерства охорони здоров'я України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних