A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Алгоритм дій громадян у разі виявлення незаконного використання гуманітарної допомоги в магазині або під час он-лайн покупок

Дата: 27.05.2022 10:45
Кількість переглядів: 293

 

Якщо Ви стали свідком порушення вимог чинного законодавства щодо цільового використання гуманітарної допомоги Вам необхідно:
1. Сфотографувати товар на полиці відповідного магазину, зробити скріншот (фото) Інтернет магазину або зафіксувати на відео.
2. Звернутися до адміністрації магазину з проханням надати сертифікат якості або іншу супровідну документацію, яка підтверджує право на реалізацію зазначеного товару, який був попередньо сфотографований чи зафіксований на відео. 
3. Звернутись до продавця, який продає товар, про пред’явлення на ознайомлення чеку або накладної, який підтверджує саме купівлю товару, а не отримання його як гуманітарної допомоги. 
4. Повідомити про можливі порушення правоохоронні органи, назвати назву магазину, його місце розташування, назву самого товару (найменування Інтернет ресурсу та продавця, який розмістив оголошення про продаж, посилання на пост, скріншот або відео з телефону) який підтверджує розміщення товару до продажу зазначеною особою. 
5. Якщо Ви впевнені, що товар дійсно належить до гуманітарної допомоги, але який наразі продають, звернутись до місцевих журналістів місцевих видань, телебачення, щоб привернути увагу громадськості до виявленого порушення та додаткового розголосу, для подальшого припинення правопорушення адміністрацією магазину чи фізичною особою та притягнення до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення. 
У випадку виявлення даного правопорушення звертайтеся до відділення поліції №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області за номерами телефонів (05748) 3-21-12, 0668340582 та на електронну адресу відділення поліції pervomajskij_vp@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.