A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

До уваги ВПО! Відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб",

Дата: 27.05.2022 08:14
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

 

????Нагадуємо, що у випадку зміни фактичного місця тимчасового проживання, тобто коли ВПО продовжують переміщення по Україні, внутрішньо переміщені особи повинні: 
?Повідомити ЦНАП чи представника старостинського округу про вибуття з громади і зміну місця фактичного проживання;
?Звернутися в ЦНАП чи інший структурний підрозділ, відповідальний за облік ВПО, за НОВИМ місцем проживання і повідомити про переміщення.
?В цьому випадку статус ВПО не скасовується, а змінюються лише дані фактичного місця проживання. Попередня довідка про взяття на облік ВПО анулюється, замінюючись довідкою з зазначенням нового місця проживання. 

????У випадку, якщо ВПО прийняли рішення повернутися до раніше покинутого місця постійного проживання (місця реєстрації), вони ЗОБОВ'ЯЗАНІ повідомити про це! 
?В цьому випадку довідка про взяття на облік та статус ВПО - СКАСОВУЄТЬСЯ! Грошова виплата на проживання (якщо вона була оформлена) - припиняється (з моменту подачі заяви).
?Для цього ВПО звертаються до ЦНАПу чи представника старостинського округу самостійно з відповідною заявою, або подають інформацію через портал ДІЯ , НЕ ПІЗНІШЕ, ніж за 3 дні до дня від'їзду.

Інакше,
? Може бути прийняте відповідне рішення про скасування дії довідки керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення чи виконавчих органів рад за місцем проживання особи.

??У разі неповідомлення внутрішньо переміщеною особою про її повернення до покинутого місця постійного проживання, рішення про скасування дії довідки приймається на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання.

??УВАГА!!!
?Якщо ВПО прийняли рішення повернутися додому, але ще не вирішили тимчасово чи остаточно, вони ПОВИННІ звернутися до ЦНАПу чи представника старостинського округу з відповідною заявою. В якій необхідно зазначити період, коли ВПО не буде перебувати за адресою фактичного місця проживання та дату, до якої планується повернення в громаду (місце переміщення). В цьому випадку статус ВПО не втрачається, довідка та виплати не скасовуються!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних