A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

Дата: 08.02.2022 09:07
Кількість переглядів: 280

 

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

 

Предмет закупівлі: ДК 021:2015: 65310000-9 «Розподіл електричної енергії»

 

Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-02-04-014113-b

Очікуваний обсяг розподілу електричної енергії: 261818 кВт*год.

Очікувана вартість предмета закупівлі: 289040,79 грн.

Період доставки: 1 січня 2022р. – 31 грудня 2022р.

Обґрунтування доцільності закупівлі: На підставі пункту 2 частини 2 статті 40 Закону, а саме відсутність конкуренції з технічних причин, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, та застосування переговорної процедури закупівлі. Згідно частини 7 статті 40 Закону Замовник має право укласти договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі у строк не раніше ніж через п’ять днів - у разі застосування переговорної процедури закупівлі з підстав закупівлі нафти, нафтопродуктів сирих, електричної енергії, послуг з її передання та розподілу, централізованого постачання теплової енергії, централізованого постачання гарячої води, послуг з централізованого опалення, телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів, послуг з централізованого водопостачання та/або водовідведення та послуг з перевезення залізничним транспортом загального користування) з дня оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю. З урахуванням інформації, що АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» є суб’єктом природних монополій Харківської області, відповідно до реєстру суб’єктів природних монополій, які провадять господарську діяльність у сфері енергетики, станом на 04.02.2022 року (№92), складеного Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та оприлюдненого на сайті: http://www.nerc.gov.ua/data/filearch/litsenziini_reestry/reestr_monopol_teplo-vodo.pdf. Відповідно до Постанови НКРЕКП від 16.11.2018 №1446, видано АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» (код ЄДРПОУ 00131954) ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Харківської області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні (щодо державного або комунального майна) АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО», та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно із законодавством). Отже, АТ «ХАРКІВОБЛЕНЕРГО» займає монопольне (домінуюче) становище на ринку розподілу електричної енергії в межах мереж, що ним експлуатуються на території, в тому числі у м. Первомайський Харківської області та є єдиним можливим постачальником послуги з розподілу електричної енергії (якому немає конкуренції чи альтернативи, в тому числі з технічних причин) споживачам, мережі електропостачання яких приєднані до його мереж).

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Закупівля послуги з розподілу електричної енергії, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі регулюються встановлюються Законом України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон). Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 №312 (далі ПРЕЕ), Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 №922-УІІІ (далі Закон №922), Кодексом системи розподілу, затвердженим постановою НКРЕКП України від 14.03.2018 №310 (далі – КСР), Порядком забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання, затвердженим постановою НКРЕКП від 12.06.2018 № 375 (далі – Порядок №375), Кодексом комерційного обліку, затвердженим постановою НКРЕКП №311 від 14.03.2018, та іншими нормативно-правовими актами, що стосуються предмета закупівлі.

Послуга з розподілу електричної енергії (код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» 65310000-9 «Розподіл електричної енергії»). Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг розподіленої енергії. За одиницю виміру послуги приймається кіловат-година, яка дорівнює кількості енергії, розділеної по мережах оператора  системи розподілу в один кіловат протягом однієї години.. Клас потужності (за потужністю) - 2 клас. Ціна (тариф) на послугу з розподілу електричної енергії є регульованою та встановлюється НКРЕКП. Розмір бюджетного призначення визначено відповідно до затвердженого кошторису Біляївської сільської ради Лозівського району Харківської області протягом 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.