Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Які освітянські проєкти реалізовують у Біляївській громаді у 2021 році

Дата: 12.11.2021 15:37
Кількість переглядів: 548

Фото без опису

 

Цьогоріч Біляївська громада Харківської області власним коштом зуміла вирішити два нагальних питання – добудувати спортивний майданчик у Червоному і відремонтувати покрівлю школи у Миронівці. На цьому розвиток освіти в громаді не зупиниться. У першочергових планах на наступний рік побудувати ще один спортмайданчик, а також реалізувати ще кілька важливих освітянських проєктів.

У Біляївській сільській територіальній громаді працює чотири заклади загальної середньої освіти – три ліцеї і одна філія. Один з них – це школа в селі Миронівка. Протягом останніх кількох років цьому закладу, як і іншим, приділялася велика увага. Там замінили систему опалення та вікна на енергозбері­гаючі, робили капітальні і поточні ремонти.

Фото без опису

– Миронівський ліцей дуже гарний, усередині зроблені хороші ремонти, втім всі ці зусилля зводив нанівець дах. Ця школа почала працювати в 1972 році. Дах шиферний, який давно не ремонтувався, він протікав. І ось цьогоріч удалося розпочати капітальний ремонт покрівлі. Роботи стартували у жовтні і закінчаться цього місяця. Вартість проєкту – близько 1 мільйона 350 тисяч гривень. Це все кошти Біляївської громади. У Миронівському ліцеї залишається ще одна проблема, треба утеплити фасад. Звісно, це в нас у планах є, втім це більш далека перспектива, оскільки це доволі витратний ремонт, – розповідає Біляївський сільський голова Олександр Різник.

Залучити молодь до спорту

У цьому році Біляївській громаді вдалося реалізувати ще один важливий об’єкт. На території ліцею в Червоному побудували спортивний майданчик зі штучним покриттям, поряд з яким установили тренажери. Як розповіли у відділі освіти, культури, туризму, молоді та спорту Біляївської сільської ради, цей об’єкт розпочали будувати минулого року за кошти бюджету тоді ще Первомайського району.

Фото без опису

– До утворення нашої громади спортивний майданчик на території Червонівського ліцею був готовий на 90 %, усе це було зроблено коштом Первомайського району. А цьогоріч були виділені гроші вже з бюджету Біляївської громади, за які ми виконали решту робіт – постелили штучне покриття, поставили огорожу та закупили і встановили тренажери. Загальна вартість майданчика – 2 мільйони 898 тисяч гривень, з яких близько 210 тисяч це кошти громади, – говорить спеціаліст відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Валентина Тищенко. – Це дуже важливий проєкт для села, оскільки до цього там не було нормального майданчика для занять спортом. Молодь тільки в Інтернеті дивилася, як спортсмени займаються на різних тренажерах, тепер і в нашої молоді з’явилася можливість на них тренуватися.

Фото без опису

Цьогоріч спортивний майданчик, як у Червонівському ліцеї, планували побудувати і в Шульській філії Біляївського ліцею. Проєктно-кошторисна документація, яку сплатив ще відділ освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації, була зроблена у 2019 році. Втім реалізувати задумане не вдалося – заплановані кошти на цей об’єкт пішли на боротьбу з коронавірусом, а саме на купівлю апарата ШВЛ у місцеву лікарню.

– Будівництво спортмайданчика в Шульській філії – це пріоритетний напрям на 2022 рік у розвитку освіти. Це дуже важливо для цієї школи, оскільки там немає спортивної зали, тому будівництво спортмайданчика є першочерговим. У цій філії навчаються діти не тільки з кількох старостинських округів нашої громади, а ще й із сусідньої Лозівської, – розповідає Олександр Різник. – Загалом гідні умови для занять спортом треба надати не тільки школярам, а й усім жителям Біляївської ТГ, оскільки пропаганда здорового способу життя дуже важлива. Плануємо, що зводити об’єкт розпочнемо наступного року, можливо, у 2022 році він уже і з’явиться.

Спортзал та благоустрій

У Біляївській сільській раді зазначають, що з моменту створення громади, а минув тільки рік, подавалося кілька проєктів на співфінансування з областю, втім вони поки що ніяк не просунулися. Зокрема, два проєкти стосуються опорного закладу громади – Біляївського ліцею. Це ремонт спортивного залу і благоустрій його території.

– У Біляївському ліцею взагалі дуже багато всього зроблено за останні років вісім. Там зробили капітальний ремонт з енергозбереження, утеплили фасади, перейшли на альтернативне опалення, повністю замінили вікна на енергозберігаючі, модернізували покрівлю тощо. І тепер там залишається зробити капітальний ремонт з благоустрою території та оновлення спортзалу, – каже Олександр Різник. – Звичайно, спортзал потребує ремонту, оскільки школа працює з 1980 року. Спортзал, звісно, не в аварійному стані, діти займаються, але хочеться зробити, щоб він був сучасним. Хочеться, щоб це відповідало вимогам, які висуваються до навчальних закладів. Коли відремонтують спортзал, там займатимуться не тільки школярі, а й усі охочі жителі громади.

Очільник громади зауважує, що й у майбутньому громада приділятиме відповідну увагу сфері освіти.

– Наша громада доволі молода, нам усього рік, і ми тільки стаємо на ноги, втім намагаємося приділяти максимальну увагу основним сферам, зокрема освіті. Діти – це наше майбутнє, і дуже хочеться, щоб вони навчалися і росли в гідних умовах, отримували якісні знання. Саме над цим ми працюємо і будемо працювати, оскільки сфера освіти це один з пріоритетних напрямів розвитку Біляївської громади, – підкреслює Біляївський сільський голова Олександр
Різник.

 

З матеріалами Інтернет видання "Слобідський край"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних