A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Домашні завдання на літо і повторення матеріалу - чи потрібно на канікулах вчитися, готуючись до школи, і як це робити правильно?

Дата: 25.08.2021 19:46
Кількість переглядів: 502

Фото без опису


Діткам, для яких 1 вересня наступає вже не в перший раз, напевно задали домашнє завдання на літній період - список літератури та ін.
Починаючи з останнього літнього місяця, поступово робіть домашні завдання. На уроки приділяйте в день близько 30 хвилин. Час і більше - це занадто багато для дитини на канікулах. Обов'язково читайте вголос. Можна робити це ввечері, при читанні книги перед сном. Ідеальний варіант - читання за ролями з мамою або татом, це зблизить вас з дитиною і допоможе побороти «літературні» страхи перед школою.
Якщо в новому класі у дитини з'являються нові предмети, то ваше завдання - підготувати дитину до них в загальних рисах. Вибирайте один і той же час для занять, Виробляйте у дитини звичку займатися - пора згадати про посидючість і терпіння. Проводьте диктанти - хоча б маленькі, по 2-3 рядки, щоб рука згадала, як це - писати ручкою, а не клавіатурою, щоб повернути почерку потрібний нахил і розмір, щоб заповнити утворилися прогалини в орфографії і пунктуації. Буде здорово, якщо ви займетеся з дитиною і іноземною мовою. Сьогодні існує маса варіантів навчання через гру, яка обов'язково сподобається дитині. 
Якщо з навчанням у дитини - реальні проблеми, то за місяць до школи потурбуйтесь пошуком репетитора. Бажано, знайти такого вчителя, з яким дитині буде цікаво займатися. Розподіляйте навантаження рівномірно! Інакше ви просто відіб'єте у дитини бажання навчатися. Заведіть сімейну традицію - святкувати цей день у колі сім'ї, і дарувати школяреві подарунки в зв'язку з новим навчальним роком. Багато батьків хвилюються, як їхні діти адаптуються до школи після літніх канікул. Особливо переживають сім'ї першокласників, адже їх улюблені діти вперше роблять крок у доросле життя. 

Відділення соціальної роботи
з сім'ями, дітьми та молоддю
ЦСП Біляївської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних