A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Як дитини підготувати до школи морально - налаштовуємося на новий навчальний рік разом!

Дата: 18.08.2021 15:25
Кількість переглядів: 605

Фото без опису


Треба чи не треба готувати чадо до школи? Всупереч думці деяких безтурботних батьків, однозначно потрібно! Якщо, звичайно, вам важливо фізичне і моральне здоров'я дитини.
Своєчасна підготовка дозволить уникнути тих популярних проблем, які переслідують весь вересень діточок, відразу зробили крок в школу з вільного безрежимного літа. Усуваємо перешкоди. Не всі діти рвуться в школу. Буває, що для дитини - це привід згадати про проблеми, з якими він знову зіткнеться в навчальному році (невпевненість в собі, не підтягнута математика, перша нерозділене кохання та ін.). Всі ці питання слід вирішувати заздалегідь, щоб у дитини не було страхів перед школою. Вішаємо веселий календарик із зворотним відліком - «до 1 вересня - 14 днів». Нехай на кожному листку, який дитина буде відривати і складати в папочку, він пише про свої досягнення за день - «прочитав оповідання до школи», «почав вставати на годину раніше», «зробив зарядку» та ін. Подібний календарик буде непомітно допомагати вам налаштовувати чадо на шкільний режим.
Створюємо настрій. Згадайте, що саме ваша дитина любить в школі найбільше і робіть упор саме на це. Готуйте його до нових досягнень, спілкування з друзями, отриманню нових цікавих знань. Створюємо розклад. Літні звички пора міняти. Разом з дитиною продумайте - який час залишити на відпочинок, а яке - на повторення пройдених за минулий рік матеріалів або на підготовку до нових, яке - на сон, яке - на прогулянку і гри, яке - на зарядку (до фізичного навантаження теж потрібно готуватися !). Рука напевно забула, як писати гарним почерком, а з таблиці множення в пам'яті пропали деякі стовпчики. Саме час підтягнути всі «слабкі місця». Пусте проведення часу (даремні гри на комп'ютері і дурощі на дитячому майданчику) замінюємо корисними сімейними прогулянками - екскурсіями, походами, відвідуванням зоопарків, театрів та ін. Після кожної прогулянки обов'язково робіть разом з дитиною гарну презентацію (на папері або в програмі) про проведений разом чудовому дні. Видайте дитині фотоапарат - нехай знімає кращі моменти вашого сімейного культурного відпочинку. Купуємо шкільну форму, взуття та канцелярське приладдя. Всі діти, без винятку, обожнюють ці моменти підготовки до школи: нарешті, з'являється новий ранець, новий красивий пенал, забавні ручки і олівці, модні лінійки. Дівчата із задоволенням приміряють нові сарафани та блузочки, хлопчаки - солідні піджачки і черевички. Не відмовляйте дітям у задоволенні - нехай вибирають собі портфелі і канцелярське приладдя самі. Якщо до форми в більшості російських шкіл відношення вельми суворе, то вже ручки і зошити можна вибирати, виходячи з власних побажань. Особлива увага до дітей, якщо вони йдуть або в 5-й . Для першокласників все тільки починається, і очікування навчання може стати занадто хвилюючим, а для хлопців, які йдуть в 5-й клас, труднощі пов'язані з появою в їх житті нових вчителів і предметів. Також варто особливо підтримати дитину, якщо його перевели в нову школу - в цьому випадку йому двійні важче, адже поруч не буде навіть старих друзів. Заздалегідь налаштуйте дитини на позитив - у нього все обов'язково вийде! - пора згадати про оздоровлення організму, рухливі ігри, корисні заняття. Пора починати читати книги! Якщо дитина відмовляється читати розповіді, задані за шкільною програмою, купіть йому. Нехай читає хоча б по 2-3 сторінки в день. Частіше розмовляйте з дитиною про те, чого він хоче від школи, про його страхи, очікування, друзях і інш. Так вам буде легше «підстелити соломки» і заздалегідь підготувати дитину до складної навчальної життя. Чого робити не потрібно: Забороняти прогулянки і зустрічі з друзями. Заганяти дитини за підручники, всупереч його бажанню. Перевантажувати чадо уроками. Різко обривати звичний літній режим і переводити на «строгий» - з раннім пробудженням, підручниками і кружками. Не переборщити в підготовці до школи! Все-таки навчальний рік почнеться тільки з 1-го вересня, не позбавляйте дитину літа - направляйте його в потрібне русло м'яко, ненав'язливо, в ігровій формі.


Відділення соціальної роботи
з сім'ями, дітьми та молоддю
ЦСП Біляївської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних