A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Давайте для початку розберемося, як розумно підійти до укомплектування шкільного рюкзака і що знадобиться школяреві

Дата: 16.08.2021 16:05
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

Літо невблаганно наближається до фінішу. Зовсім скоро пора відпусток і канікул закінчиться. Але для дорослих вересень не завжди означає початок роботи, а ось для дітей 1 вересня - це свято, що вже говорити про малюків, які взагалі вперше йдуть до школи.
Майбутній навчальний рік, як і кінець попереднього, буде незвичайним і вже точно не простим: пандемія коронавірусу диктує свої правила.
Шкільний бюджет учня в Україні
Важлива складова шкільного бюджету - зошити, щоденники та інші канцтовари. Давайте для початку розберемося, як розумно підійти до укомплектування шкільного рюкзака і що знадобиться школяреві.
По-перше, для початку треба запитати у класного керівника та інших вчителів, які приналежності знадобляться вашій дитині під час навчального процесу. Дізнайтеся, які альбоми, контурні карти, матеріали для творчості вам потрібно закупити. Уточніть, чи можна учневі користуватися будь-якими ручками, крім стандартної синьої (або фіолетової), які зошитів йому будуть потрібні з різних предметів (в клітинку, лінію, косу лінію), чи немає в школі обмежень, що стосуються канцелярії.
По-друге, якщо ваша дитина ходить в школу не перший рік, перед покупкою нових речей перевірте запас старої канцелярії вдома: зошитів, ручок, альбомів. Огляньте рюкзак і сумку для взуття, старий пенал, ланчбокс. Якщо їх стан вас задовольнить, можете не купувати подібні товари для нового навчального року. Це дозволить істотно заощадити.
По-третє, не треба залишати все на останній день. «Фінальних знижок», як у випадку з одягом, на канцтовари не буває, а ось черги в магазинах перед першим вересня можуть зіпсувати вам настрій.
Якщо ви дійсно хочете заощадити, складіть список всього необхідного і скооперуйтеся з друзями та батьками однокласників, часто магазини продають канцелярію оптом зі знижками.
А в умовах коронавірусу і карантинних обмежень взагалі краще скористатися послугами онлан-магазинів - і їхати нікуди не треба, і для здоров'я безпечніше.
По-четверте, не вибирайте дуже яскраві, помітні і вражаючі на перший погляд канцтовари. Ручка у вигляді чарівної палички або гумка у вигляді яскравої ягоди будуть відволікати від навчального процесу. До того ж, вони можуть виявитися не особливо функціональними і незручними.
Яскраві зошити і щоденники з улюбленими героями теж можуть виявитися не кращим варіантом. Звичайно, варто поцікавитися думкою і побажаннями дитини, проте у всьому краще дотримуватися золотої середини.

Відділення соціальної роботи
з сім'ями, дітьми та молоддю
ЦСП Біляївської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних