A A A K K K
для людей із порушенням зору
Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Щодо призначення житлових субсидій у травні

Дата: 31.05.2021 09:33
Кількість переглядів: 390

Фото без опису 
Кабінет Міністрів вніс зміни до правил призначення житлових субсидій, спростивши процедуру отримання вже з 1 травня 2021року.

Встановлено, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі;
- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Також рішенням уряду передбачено:

не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумою, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів;
збільшення до 100 тис. грн. суми коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії ;
не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, що розташовані в сільській місцевості (здебільшого це спадщина).

Домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, передбачено автоматичне перепризначення субсидії. Рішення  про призначення житлових субсидій без звернення прийматиметься управлінням праці та соціального захисту населення на підставі інформації  Міністерства фінансів після верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше).

Таким чином з 1 травня 2021 року не призначається житлова субсидія, якщо хтось із членів сім'ї або складу домогосподарства:
• протягом року до звернення за субсидією купив земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, цінні папери, віртуальні активи та інші товари довгострокового вжитку на суму понад 50 тис. грн.;
• на момент призначення субсидії має на банківському рахунку кошти, загальна сума яких перевищує 100 тис грн.;
• за рік до звернення по субсидію купив іноземну валюту або банківські метали на суму понад 50 тис. грн.;
• перебував за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку);
• не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією податкової та Пенсійного фонду;
• володіє автомобілем, з дати випуску якого пройшло менше 5 років або якщо в сім'ї є більше одного автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 15 років;
• має заборгованість із аліментів.

Також субсидія не призначається, якщо площа житла становить більше 130 кв. метрів для квартири і більше 230 квадратних метрів для будинку. Якщо сім'я не повернула переплату із субсидії за попередній період і якщо у сім'ї є борг за житлово-комунальні послуги понад 340 грн.

Громадянам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020 – 2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення необхідно повідомити орган соціального захисту населення до 1 вересня 2021 року про наявність умов за яких житлова субсидія не призначається.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних