Біляївська сільська територіальна громада
Лозівського району Харківської області

Перевірка захисту прав дітей по Роздольському старостинському округу

Дата: 11.05.2021 16:10
Кількість переглядів: 712

Фото без опису 11 травня службою у справах дітей Біляївської сільської ради спільно з представником Роздольського старостинського округу та соціальними працівниками був проведений рейд по виявленню порушень прав дітей на території Роздольського старостинського округу.

Під час рейду були відвідані медичні та навчальні заклади з метою виявлення сімей, які потребують додаткової уваги з питань виховання та догляду за дітьми та організації в них  спільної роботи по захисту прав дітей.

Так, перевірено 2 сім'ї, в яких виховуються діти-сироти та особи з їх числа, 4 сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Під час візитів до родин було з’ясовано що права та інтереси дітей не порушуються, умови проживання відповідають нормам.

В 3 родинах, діти з яких перебувають під контролем служби у справах дітей, батьки намагаються виконувати раніше надані фахівцями рекомендації по організації побуту та навчання дітей, тому рішення про притягнення батьків до адміністративної відповідальності або вилучення дітей з сімей не приймались. Контроль за родинами буде продовжено.

Фото без опису

УВАГА!!! До відома всіх батьків громади доводимо зміст статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, крім порушень, передбачених ч.3, ч.4 173-4 цього Кодексу, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини, - тягне за собою накладення штрафу від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Діяння, передбачене частиною п’ятою цієї статті, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного  стягнення, - тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та тимчасове обмеження того з батьків, з ким проживає дитина, у праві виїзду за межі України та обмеження у праві керування транспортним засобом - до виконання рішення в повному обсязі.
Умисне порушення встановленого законом обмеження щодо строку перебування дитини за межами України у разі самостійного вирішення питання про тимчасовий виїзд дитини за межі України тим із батьків, з яким рішенням суду визначено або висновком органу опіки та піклування підтверджено місце проживання цієї дитини, - тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Шановні батьки, любіть та поважайте права своїх дітей!

Служба у справах дітей Біляївської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних